Få bygget den perfekte Carport eller garage

Forskellen på en Carport og en garage er i store træk kun, at hvor garagen er helt lukket med fire vægge/mure og en dør/port til dig og din bil, så har Carporten maks. 2 vægge og er altså åben på minimum 2 af siderne. Ofte består den klassiske Carport-model af 4 stolper som bærer et tag. Det er også en af de billigere løsninger, som fint løser problemet med at beskytte bilen mod regn og sne. Den anden populære løsning er 2 stolper og taget skruet på huset mur, hvor muren dermed også fungerer som beskyttelse for bilen fra den side. Garagen er oftere noget som bygges som en del huset eller en tilbygning. Den får derfor typisk samme byggematerialer eller nogle der ligner, sådan at det ser lækkert ud.

Bygeliten ApS hjælper gerne med forskellige muligheder og design. Vi tilbyder både god rådgivning og hjælper dig med at vælge den rette løsning. Skulle du i stedet være på udkig efter at få bygget eller renoveret teresse, udestue, køkken/bad eller haven, så kan du finde vores blogindlæg om disse her.

Skal du vælge Carporten eller garagen – Fordele og ulemper

Nybygget Garage

Carporten er den billigste løsning, og den dækker oftest fint behovet for at beskytte bilen. Den bygges forholdsvist hurtigt, så du slipper for en længere byggeproces. Den kan bygges af en lang række forskellige byggematerialer, og giver dig derfor mulighed for at være kreativ uden høje omkostninger. En af ulemperne er dog, at de ikke er ligeså tyverisikrede som garagerne, da de jo er åbne. Skulle man have ting opbevaret, kan man ikke låse dem eller bilen inde. Da de er forholdsvist billige at få bygget, øger det heller ikke nævneværdigt husets værdi.

Det kan oftere være nemmere at få byggetilladelse, men det kommer bl.a. an på, om carporten integreres i huset eller ej. Du skal typisk have byggetilladelse, hvis det samlede areal for carporten eller garagen overstiger 50 m2, eller skal sammenbygges med dit hus.

Garagen giver bilen og andet næsten 100 % beskyttelse mod vind og vejr og kan indeholde masser af lagerplads til en lang række værdifulde genstande. Det desuden er meget sværere for tyvene at bryde ind.

En velbygget garage kan øge værdien af ​​din bolig og kan potentielt konverteres til boligareal, hvis behovet skulle opstå senere i livet. De kan til gengæld være dyrere at bygge, og det skal gøres ordentligt af professionelle. Det tager lidt længere tid at bygge garagen, end det gør med Carporten.

Love og regler

Husk altid at overholde bebyggelsesprocenten på din grund. Hvis nødvendigt er det muligt at søge dispensation, hvilket du typisk kan finde mere om på din kommunes hjemmeside.

Undersøg desuden om der er særlige regler i lokalplanen. Der er forskellige regler for forskellige bebyggelser, og om carporten eller garagen integreres i huset eller ej. Du skal dog have byggetilladelse, hvis det samlede areal for carporten eller garagen overstiger 50 m2, og om den skal sammenbygges med dit hus. Hvis det samlede areal for carporte eller garager er over 35 m2 og maks. 50 m2, skal du anmelde byggeriet til kommunen. Det gælder når byggeriet er over 20 m2 og maks. 50 m2, hvis du bor i klynge- eller rækkehus.

Hos Bygeliten ApS har vi hjulpet mange hus- og virksomhedsejere med at få bygget deres nye Carport eller Garage, og vi tilbyder top-rådgivning ifm. med materialevalg mm. Kontakt os i dag på tlf. 2055 2000 eller gennem kontaktformularen og få en helt gratis og uforpligtende pris på opgaven.