Ludbehandling efter gulvafslibning
En ludbehandling fungerer som en afblegning og har til opgave at hæmme gulningsprocessen i træet. Luden fremhæver desuden årestrukturen i træet. Til denne efterbehandling kræves en eventuel mætning af træet, og dette foregår med enten natursæbe eller en hvidpigmenteret sæbe. Ludbehandling giver dit gulv en smuk lys farve, ligesom et helt nyt gulv.
Lud er en blanding af læsket kalk, vand, harpiks og voks, der bruges til at behandle trægulve efter udførelse af en gulvafslibning.
Ludbehandling er en efterbehandling, som benyttes efter en gulvafslibning.
Et ludbehandlet gulv er som udgangspunkt sværere at holde rent end et lakeret gulv, og det er derfor vigtigt, at man vælger korrekt første gang. Det kan vi rådgive dig i, og vores gulvfolk kan træffes for uforpligtende råd samt pris på din gulvopgave.
Hæmmer gulnings-processen i træet
Mætning af træet
Tilfredshedsgaranti
Et smukt, lyst og ludbehandlet trægulv
Ludbehandling kan gøre underværker for dit trægulv, og det forskønner hele rummet og boligen. Efter behandlingen kan rummet nemt komme til at fremstå både større og lysere.
Det er billigt at få ludbehandlet dine gulve, men det er ikke nødvendigvis nemt. Derfor kan bør du få en gulvekspert til at hjælpe dig med dette. Vi har udført utallige behandlinger med lud, og vi garanterer et lækkert og holdbart resultat til en billig pris.
En ludbehandling gør dit trægulv lidt lysere og frisker det op, og bevarer samtidig synligheden i træets årer. Dermed ses det smukke naturlige mønstre i træet stadig. Det smukke resultat kræver dog lidt efterbehandling.
Hvad er lud?
Lud er en kraftig, basisk opløsning, der har været brugt til mange forskellige ting de seneste århundreder.
Der er flere typer lud, som har mange af de samme egenskaber, men det er natronlud som bruges til gulvbehandling (også kaldet kaustisk soda). I normal tale bruges dog kun betegnelsen lud.
Lud er sammensat af kalk, harpiks, voks og vand.
Hvorfor få ludbehandlet dit trægulv?
Mange typer trægulve vil naturligt blive gullige med tiden. Ludbehandlingen sørger for at det ikke sker og lysner dit gulv. Du får dermed et opfrisket, smukt og lyst trægulv, hvor træets naturlige årer og mønstre tydeligt ses. Det opfriskede nye look giver hele rummet nyt liv.
Hvordan foregår ludbehandling?
For et optimalt slutresultat, skal det indledende arbejde gøres ordentligt. Det er afgørende, at gulvet er helt rent, og det hverken er lakeret eller olieret. Ellers skal der foretages en gulvafslibning inden ludbehandlingen. Altså luden må ikke påføres træet, medmindre det enten er nylagt og ubehandlet eller tidligere behandling er slebet af gulvet. Oftest kan det klares med en letslibning, som er en form for gulvafslibning, som er en mild slibning af gulvet.
Påførelse af luden
Det slebede eller ubehandlede rene gulv får en omgang lud, som smøres langs træets årer. Herefter får det lov at tørre i 6-8 timer. Herefter har træet suget den lud til sig, som det er villigt til, og der ses en kraftig hvid hinde, der hvor der er overflødig lud tilbage. Dette slibes væk, hvorefter der støvsuges grundigt.
Gulvet er sårbart ovenpå en ludbehandling, og efterbehandlingen er yderst afgørende for hvor længe det flotte resultat holder. De typiske valg her er sæbe, olie og lak.
Fjernelse af pletter på et ludbehandlet trægulv
Ludbehandlede gulve er superflotte, men også nogle af de mest følsomme overfor pletter, snavs og skidt mm. Derfor kræver de oftere rengørings- og vedligeholdelsesarbejde end fx olierede og især lakerede gulve. Ludbehandlede gulve kan være svære at fjerne pletter fra. Det er meget vigtigt, at du tørrer alt spild væk med det samme. Det er derfor vigtigt med en regelmæssig gulvvask. Gulvvasken kan tage de milde pletter, og ellers skal du i gang med en lidt større omgang. Du kan læse mere om fjernelse af pletter på ludbehandlede trægulve her i vores blog.
Hvad er de forskellige efterbehandlinger?
Sæbebehandling: Denne behandlingsform giver gulvet en flot, rustik overflade, der relativt slidstærk, men kommer ikke i nærheden lak. Gulvet bør have 3 gange sæbebehandling.
Olie: Sørger for at mætte dit trægulv og hærder det. Det får en hård overflade og bliver afvisende for væske og mild slid. Et oliebehandlet gulv er ikke ligeså hårdt og slidstærkt som et lakeret, men det er til gengæld meget nemt at reparere, skulle det blive nødvendigt.
Lak: Et lakeret gulv er meget slidstærkt, og det er det stærkeste gulv. Er uheldet ude, kan man til gengæld ikke reparere det ordentligt.
Hvilken type efterbehandling du ønsker, er helt op til dig – vi leverer glædeligt rådgivning og et garanteret smukt resultat.