Vigtige overvejelser inden renoveringen af dit badeværelse

I det fleste boliger gælder det, at badeværelset og køkkenet er det mest krævende, når man skal renovere dem. Det skyldes blandt andet, at det er rum, hvor man ikke bare lige kan skifte inventaret. Det skal planlægges grundigt, når man vælger farver, materialer som klinker, håndvask og toiletkumme osv. Materialer og kvalitet spiller stort ind, og modsat stuens møbler eksempelvis, skifter man ikke bare lige klinkerne eller håndvasken ud. Det kræver lidt mere end lige at tage et smut i Ilva eller Ikea og købe gulvtæppe eller en sofastol.

Uanset om du skal have nyt badeværelse eller der er tale om renovering, er der er mange faktorer, at tage højde for. Her hjælper vi dig med at få overblik og lave en plan.

Renovering af badeværelse

De indledende faser

De første ting du bør kigge på, er hvor stort badeværelset er, og hvordan rummet er formet. Herefter skal du overveje om det skal gøres større, for at du kan få det, som du ønsker. Forestil dig indretningen, og tegn evt. en skitse for at få overblik.

Valg af sanitet, armaturer, spejle og belysning mm.

En rigtig god ide er at starte med at surfe nettet. Når du har fået nok inspiration, kan du passende besøge nogle af det fysiske butik og se og føle materialerne i virkeligheden. Inden du vælger inventar, skal du overveje, hvad du/I har brug for. Definer dine og familiens behov. Skal I fx bruge masser plads til bevægelse, er I mange som skal benytte badeværelset samtidigt eller skal I have meget eller lidt opbevaringsplads. Dernæst om I skal have badekar eller badekabine, en eller to håndvaske og gulvvarme mm.

Sidst men ikke mindst overvej der skal lægges nyt gulv, fliser på væggene, males eller lignende.

Skal badeværelset udvides

Hvis dine ønsker ikke kan dækkes indenfor størrelsen af dit nuværende rum, kan badeværelset udvides i kvadratmeter. Det giver ekstra plads, men det er også mere krævende. Prismæssigt er det en af årsagerne til, at badeværelse ofte er det dyreste rum målt i pris per m2.

Gulv- og vægbelægning

Oftest er gulvet enten belagt med fliser, og det samme gælder brusekabinen. Dog er epoxygulvet også blevet mere populært. Vægge der ikke rammes af store mængder vand, kan ofte males, hvilket giver et lækkert og moderne look. Det er nu du skal vælge, hvad du ønsker. Hos Bygeliten rådgiver vi dig meget gerne – og det kan betyde store besparelser med god og korrekt hjælp. Laminat eksempelvis, er meget slidstærkt og rengøringsvenligt. Det er en af de billigere løsninger, hvor du får meget for pengene – også designmæssigt et bredt udvalg.

Vær realistisk

Skal du have bygget et helt nyt badeværelse, så kan det hurtigt løbe op i pris. Det kan også sagtens blive relativt billigt. Det er dog vigtigt, at du er realistisk ift. hvad du har råd til, samt hvad du ønsker. Skal du have en komplet badeværelses-renovering, så husk at lave budget. Derefter er det en god ide at sætte 10-20 % oveni, da det ofte ender med, at noget er overset, under din planlægning.

Overvej hvad du skal have hjælp til

Ønsker du at undgå ubehagelige overraskelser, og en deadline du kan stole på, vil vi meget gerne hjælpe dig. Vi yder gratis rådgivning sideløbende med, at du får et helt uforpligtende tilbud på hele eller dele af renovationen af dit badeværelse.

Hos Bygeliten ApS har vi hjulet mange med renoveringen af badeværelser. Vi tilbyder top-rådgivning. Kontakt os i dag på tlf. 2055 2000 eller gennem kontaktformularen og få en helt gratis og uforpligtende pris på opgaven.