Ridser på trægulv – Sådan fjerner du ridser

For at undgå ridser på trægulvet, er det bedste at passe på, at de ikke opstår, men har gulvet allerede fået ridser, kan du her læse guiden til, hvordan du fjerner ridserne. Hvis der også er pletter fra fx kaffe, vind eller olie på gulvet, som du vil have fjernet, kan du læse vores guide her.

Undgå ridserne ved at tage rette forbehold

Sko er nogle af trægulvets værste fjender, da de ofte medbringer mindre sten og snavs, som kan ridse gulvet. Derfor er det en god ide ikke at have sko på inden døre. Der hvor der oftest er mest befærdet, kan man overveje at have et lækkert gulvtæppe. Det er også vigtigt at støvsuge regelmæssigt, sådan at små sten og snavs fjernes og ikke kan ridse gulvet. Hvis du har et oliebehandlet gulv, finder du her en vejledning til, hvordan du rengør og vedligeholder dit trægulv. Møbler som slæbes rundt, såsom stole og borde mm., bør på give filtpuder eller dupsko på, så de ikke ridser gulvet.

Ridser i trægulv

Sådan fjerner du ridser i dit trægulv

Ridser opstår ofte efter sten og snavs som slæbes rundt fra sko og sokker mm., stoleben, bordben og andet som rykkes regelmæssigt. Inden du starter med reparationen af gulvet, skal du altid sørge for, at først er rent, og det frit fra skidt og snavs.

  1. Mindre ridser kan oftest fjernes med hjælp af en træ-reparationsmarkør i samme farve som dit gulv. De kan købes i de fleste isenkræmmere, og der følger en vejledning med, som du bør følge.
  2. Større ridser kan oftest fjernes ved brug af lidt spartelmasse i samme farve som gulvet. Spartelmassen smøres over ridserne. Lad det tørre 24-timer eller mere. stryg derefter finkornet sandpapir i årenes retning. Til sidst bør du give gulvet dets oprindelige overfladebehandling. Er der tale om et lakeret eller olieret gulv, kan du med fordel bruge voks eller en lakstift. De fås hos de fleste isenkræmmere
  3. Er du ikke helt tryg ved at forsøge selv, kan du kontakte en gulvekspert hos Bygeliten på telefon 2055 2000 eller gennem kontaktformularen, så får du et uforpligtende tilbud på en professionel reparation af gulvet.