Gulvafslibning pris – Hvorfor er det så svært at finde priser på gulvafslibning?

Du har sikkert prøvet det. Du surfer nettet mens du leder og leder men uden held med at finde den konkrete pris på at få slebet dit gulv. Når du så en sjælden gang imellem finder en hjemmeside med priser, så ender det alligevel med at blive en helt anden pris, når først du får et tilbud på netop dit gulv. Her forklarer vi prisen på gulvafslibning og årsagen til at den er så svær at gennemskue. Søger du i stedet en konkret pris på afslibningen af dit gulv, kan du kontakte os for et uforpligtende tilbud eller læse mere her.

Prisafgørende faktorer

Der er flere ting som vil afgøre prissætningen af en afslibning, og vi har her opdelt dem meget overskueligt. Herunder finder du mange af de faktorer som har betydning for prisen.

Trægulvets stand

Når en gulvafsliber skal vurdere et trægulv og give pris på slibningen af det, så vil han/hun kigge på især gulvets tilstand. Der ses især efter hvor slidt det er, om der er store og dybe ridser, ujævnheder og evt. vandskader i gulvet. Alle de nævnte er med til at øge prisen, idet der skal bruges mere slibepapir og udfyldes revner mm.

Plankegulv pris på gulvafslibning
Betaling af plankegulv efter gulvafslibning

Lim, limrester, fernis og andet på overfladen

Hvis du har haft gulvtæppe på dit trægulv gennem flere år, kan der ofte side limrester tilbage på gulvet, efter at gulvtæppet er blevet fjernet. I så fald vil det kræve ekstra tid samt slibepapir, hvilket får betydning på prisen.

Størrelsen – hvor mange m2 der skal slibes

Jo flere, desto højere pris! Men det er ikke helt så enkelt, da man sparer ”opstarten”, og der også oftest er en større rabat per m2, jo flere m2 der skal slibes.

Trapper og paneler

Hvis du fx har en toplans bolig og dermed trapper, og disse også skal gennem en slibning, vil det kræve ekstra arbejde af gulvsliberen. Trapper og paneler er mere krævende, og der en del manuelt arbejde ifm. slibningen af disse. Derfor vil de oftest koste lidt ekstra at få slebet.

Møblering og andet på gulvet

Når gulvsliberen kommer for at slibe gulvet, forventes det oftest at alle møbler er rykket ud fra de rum, hvor der skal slibes, medmindre andet er aftalt. Der kan dog være særlige møbler og inventar, som ikke kan rykkes ud af rummene. Hvis det betyder, at der skal tages meget ekstra hensyn under gulvafslibningsarbejdet, kan det have en mindre indflydelse på dit tilbud.

Tidsperspektiv og deadline

Der er ofte forskel på, om du ønsker afslibningsopgaven klaret hurtigt eller om du er mere fleksibel. Mange vælger at få slebet gulvet i ferierne, når de alligevel er væk hjemmefra. Derfor, hvis du har mulighed for at være lidt fleksibel mht. hvornår afslibningen skal finde sted, planlægge det udenfor de klassiske ferietider, såsom efterårsferien, juleferien, påskeferien osv. Gulvafsliber branchen har også sæsoner, hvor der er mindre travlt, og vælger du at få slebet gulvet i de perioder, kan du ofte få en lavere pris på opgaven.

Efterbehandling

Når man har slebet et gulv, er det typisk flot og fint, men da det er sart, skal det som udgangspunkt efterbehandles for at beskytte det så længe som muligt.

Der findes forskellige former for efterbehandling, og de koster forskelligt. De mest benyttede er oliebehandling, lakering og ludbehandling. Dertil er der stor forskel på om det får 1, 2 eller 3 gange behandling for gulvets holdbarhed og slidstyrke. Men det koster selvfølgelig mere, jo flere gange gulvet skal behandles. Det kan til gengæld betale sig, hvis du vil have at gulvet holder mange år frem.

Slibning af trappe før trappeafslibningen
Pris for slibning af trappe efter trappeafslibningen

Konklusion og anbefalinger til når du skal have udarbejdet et tilbud

Det korte svar er, at du skal kontakte en gulvafsliber som kan vurdere slidtageomfanget af dit gulv og give dig god rådgivning til, hvad du, din familie og dit gulv har behov for. Det er typisk en gratis service som tilbydes af gulvafslibningsfirmaerne. Du bør altid forberede et par spørgsmål inden besøget. Hos Bygeliten er vores medarbejdere altid klar på at komme på et kort besøg og vurdere dit gulv, rådgive dig, stå til rådighed for spørgsmål og give dig en helt uforpligtende pris og anbefaling vedrørende dit trægulv. Vi kan kontaktes på både telefon 2055 2000, mail og gennem kontaktformularen. Du kan se hvad andre kunder siger om os her på Trustpilot.